Îți oferim 5% extra reducere la prima ta comandă. Utilizează cuponul SIREX5

Ce este un balast xenon?

Ce este un balast xenon?

Imagineaza-ți instalarea unui bec cu halogen sau a unui bec cu incandescență. Alegi un bec care are tipul de soclu potrivit pentru un corp de iluminat, apoi îl conectezi sau îl înșurubezi în soclu.

Apeși întrerupătorul – lumina se aprinde. Atât timp cât puterea becului este în siguranță cu cerințele instalației de iluminat, ești gata de utilizare.

Dar, alte tipuri de iluminat, cum ar fi lămpile cu descărcare de înaltă intensitate (HID), nu sunt atât de simple.

Electroluminescența care acționează becurile cu incandescență este mult mai simplistă. Treci un curent de-a lungul filamentului și acesta luminează. Lămpile HID necesită un proces electric mult mai complicat pentru a le porni și pentru a se încălzi înainte de a atinge luminozitatea maximă.

Nu numai că lămpile HID trebuie să fie adecvate în ceea ce privește puterea (și tensiunea) pentru instalația de iluminat, dar trebuie să aibă tipul de soclu adecvat (ca un bec cu incandescență), precum și o componentă cunoscută sub numele de balast hid sau xenon ce poate fi găsit pe siriusmag.

Balastul HID sau xenon este o componentă electrică crucială care mediază tensiunea și curentul către lampă pentru a-i permite acesteia să pornească în siguranță, să atingă și să mențină luminozitatea maximă și să funcționeze fără să se ardă prematur. Iată ce trebuie să știi.

Ce face un balast de lumină HID și de ce este necesar?

Mai întâi de toate, trebuie să lămurim un lucru. Dacă folosești o lampă HID, fie că este vorba de farurile mașinii sau pentru a ilumina spațiul din jurul unei parcări, becul are nevoie de un balast HID. Acest lucru este valabil pentru toate becurile HID.

Prima funcție primară a balastului este de a asigura o tensiune de pornire adecvată. În mod obișnuit, lămpile HID necesită un vârf de tensiune la pornire pentru a le „încălzi” prin crearea unui arc electric între cei doi electrozi din lampă.

A doua funcție principală a balastului HID este de a media tensiunea și curentul după pornire, pentru a se asigura că becul arde la o putere luminoasă adecvată. După arcul electric inițial, moment în care lampa s-a încălzit, balastul scade tensiunea și menține un curent constant – acest lucru permite lămpii să strălucească puternic și constant odată ce atinge luminozitatea maximă, fără să se estompeze, să pâlpâie sau să se întunece.

Există diferite tipuri de balasturi de lumină HID?

Există diferite tipuri de balasturi HID, deși toate îndeplinesc aceeași funcție de bază de furnizare și mediere a tensiunii și curentului.

Majoritatea balasturilor HID moderne sunt electronice. Balasturile electronice utilizează un circuit pentru a ajuta la reglarea tensiunii și a curentului furnizat becului. Uneori, balasturile electronice conțin caracteristici moderne de siguranță, cum ar fi protecția împotriva scurtcircuitelor, precum și protecția împotriva supratensiunii sau a subtensiunii.

Unele balasturi HID moderne sunt balasturi digitale. Balasturile digitale consumă foarte puțină energie și sunt foarte eficiente. Balasturile digitale pot oferi, de asemenea, controale speciale asupra temperaturii și luminozității, care pot optimiza funcționarea luminii HID pentru o durată de viață mai lungă.

În timp ce majoritatea becurilor HID moderne funcționează împreună cu balasturi electronice sau digitale, în mod tradițional, balasturile HID au aparținut unei clase cunoscute sub numele de balasturi magnetice. Balasturile magnetice conțin o serie de componente interne care reglează tensiunea și curentul, inclusiv un condensator care stochează sarcina.

Categorii

Suport clienti L - V: 09:00 - 17:00

0763.726.805 contact@siriusmag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!